PokéPlay Belgium
Niet aangemeld klik hier om je aan te melden
aanmelden met Facebook

Wat is PokéPlay?

PokéPlay is een organisatie die opgericht is voor enthousiastelingen, spelers en fans van de Pokémon Games! Via PokéPlay organiseren wij speeldagen, toernooien en andere events voor deze groep. Bij ons ligt de focus op het organiseren van leuke en memorabele dagen. Via onze Facebook groep kan je online mensen ook uitdagen voor gevechten, je Pokédex vervolledigen of gewoonweg zaken delen die te maken hebben met Pokémon.

Oorspronkelijk is PokéPlay opgericht net voor de release van Pokémon X en Y, op 6 Oktober 2013. Na het organiseren van het eerste grootschalige toernooi waarbij spelers de nieuwe games konden winnen, hebben wij besloten om deze soort evenementen meer te gaan houden. Sinds die dag hebben wij al verscheidene geslaagde evenementen achter de rug en zullen deze dan ook uiteraard blijven organiseren.

PokéPlay is ook een groep "By fans, for fans". Met andere woorden staan wij altijd open voor ideeën en voorstellen. Hulp bij het organiseren van de toernooien is eveneens steeds welkom. Hiervoor kan je via onze contactpagina terecht. Hier kan je eveneens je gewone vragen kwijt en kan je PokéPlay uitnodigen om mee te helpen aan een evenement.


Fair Play systeem!


Bij PokéPlay zijn wij al sinds dag 1 voorstander van een systeem genaamd het "Fair Play Systeem". Een systeem dat toegepast wordt op toernooien. Via dit systeem kunnen wij ervoor zorgen dat de prijzen telkens door iedere deelnemer gewonnen kunnen worden.

Waarom doen wij dit? De meeste toernooien geven enkel prijzen weg aan de winnende spelers. Compettitief gezien is dit een goed systeem. Echter zullen de spelers na een verliezende ronde soms gedemotiveerd raken om nog verder mee te spelen. Wat voor ons belangrijk is, is dat wij dagen kunnen organiseren waarbij iedereen volledig kan meedoen zonder enige demotivatie.

Hoe verkrijgen wij deze prijzen? Meestal proberen wij de toernooien te voorzien van ingame prijzen zoals speciale Pokémon die je kan winnen. Dankzij de deelnameprijs die wij soms vragen, kunnen wij zelfs externe prijzen verzorgen.